Det Norske Jentekor synger under Oslo korfestival

Lørdag 24.september kl 20 fremfører Det Norske Jentekor og akkordeonist Frode Haltli Marcus Paus´ The beauty that still remains under Oslo korfestival i Trefoldighetskirken.

Oslo Korfestival skal vise fram mangfoldet i norsk korliv og kormusikk gjennom arrangementer og konserter av høy kvalitet. Festivalen har som mål å stimulere til fornyelse av norsk kormusikk gjennom årlige bestillinger og fremføringer, økt samarbeid og musikalsk utveksling mellom gode kor og vokalensembler, samt rekruttering til korbevegelsen. Ved å sette fokus på disse verdiene bidrar festivalen til en fremtidsretting som initiativtakerne mener den norske korbevegelsen er avhengig av for å kunne fornye seg.

Oslo Korfestival skal tilby et publikumsprodukt både av tradisjonelt repertoar og nye konsepter som man ikke vanligvis forbinder med korkonserter. Idéen er å leke litt med det klassiske konsertformatet og bringe sammen aktører som ellers ikke forbindes med hverandre. Festivalens hovedarena er Trefoldighetskirken i Oslo som byr på en fantastisk klang og gode muligheter til å bruke hele rommet for å skape spennende lydbilder.

Verket The beauty that still remains ble bestilt av
Det Norske Jentekor og urfremført under en minnekonsert for nazismens ofre under den offisielle markeringen av frigjøringsjubileet i 2015. Verket er skrevet av Marcus Paus over tekster fra Anne Franks dagbok for jentekor og akkordeon.

Jentene som synger på denne konserten er i alderen 12-23 år, og det er en sterk opplevelse å høre deres formidling av disse tekstene, som Anne Frank skrev da hun var på samme alder. På denne måten blir Anne Franks unge stemme formidlet av 50 unge jentestemmer.

https://www.facebook.com/events/1478361385514020/

No comments yet.

Leave a Reply